Pathe Rotterdam

In 2018 werd naar een ontwerp van Koen van Velsen architecten die ook verantwoordelijk was voor het oorspronkelijk ontwerp de totale buitenschil van de Pathe bioscoop vervangen. De verouderde golfplaten werden vervangen door Arcoplus 549 panelen, speciaal hiervoor werd een paneel geproduceerd dat voldeed aan de eisen van lichtdoorlaat, reflectie en kleur passend bij het bestaande gebouw. Gezien de hoogte van het markante gebouw van wel 21.500 mm hebben wij speciaal voor dit project kaderprofielen ontwikkeld die de uitzetting van de panelen konden opvangen. Ondanks de aanwezigheid van een binnenschaal van golfplaten hebben wij zonder ventilatie een juiste invulling kunnen geven aan het ontwerp.

  • IMG_2318
  • IMG_2319
  • IMG_2320
  • IMG_2321
  • IMG_2327
Locatie

Pathe Schouwburgplein Rotterdam

Uitvoering

2018

Toepassing

Gevelscheidend/Gevelbekleding

Systeem

Arcoplus 549 Bicolour buitenzijde transparant UV matt, binnenzijde opaal (ice) voorzien van AR coating

Speciaal

Gemodificeerd bovenprofiel in verband met lengte panelen tot 21.500 mm

Aantal m2

3.100 m2

Architect

K.J. van Velsen